NOVO - update - KORONA i popuštanje mjera

Nakon skoro dva mjeseca, u ponedjeljak 11.5.2020. otvoreni su šoping centri i dozvoljena su okupljanja do 40 osoba na jednom mjestu. Danas 13.5.2020. možete natrag u svoju teretanu, sportski ili fitnes centar a sportašima je dozvoljeno treniranje. Bazeni su dobili dozvolu otvoriti svoja vrata 18.5.2020.

Također u ponedjeljak 11.5.2020. ukinute su e-propusnice, slobodni ste napustiti svoje mjesto prebivališta i stalnog boravka a uspostavljen je i javni međugradski cestovni i željeznički prijevoz putnika te su opet otvoreni autobusni i željeznički kolodvori.

Do nedavno prelazak granice bio je dozvoljen samo zdravstvenim djelatnicima i hitnim pacijentima, prekograničnim radnicima, prijevoznicima, diplomatima, policajcima te putnicima u tranzitu. Po novome prelazak graničnih prijelaza dozvoljava se i osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga a strani državljanin koji želi prijeći našu granicu mora:

- imati dokumentaciju da posjeduje nekretninu ili plovilo u Hrvatskoj

- imati dokumentaciju kojom dokazuje da ide na sprovod

- imati dokumentaciju kojom dokazuje poziv gospodarskog subjekta u RH ili interes gospodarskog subjekta za njihov dolazak u RH

Ulazak turista smatra se gospodarskim interesom tako da se trenutno turisti mogu pustiti u Hrvatsku (neformalni naputak Stožera :-)