Novo - Update - Aktualno KORONA I NAJNOVIJE MJERE VLADE

  • Pojačavaju se ranije donesene mjere 18.03.2020. kojima se odgađa plaćanje najamnine za tri mjeseca za sve korisnike poslovnih prostora u vlasništvu države. Dakle za sve poslodavce koji imaju urede u prostorima državnog vlasništva stiže pomoć na način da se oslabađaju plaćanja najamnine za travanj. Ukoliko su prostori oštećeni uslijed potresa a to se odnosi na dobar dio ureda u samom užem centru Zagreba biti će oslobođeni plaćanja računa za najamninu za travanj. Isto vrijedi I za one koji su u problemu zbog korona virusa.
  • Osim što će se odobravati zajmovi za obrtna sredstva a o ćemu smo već pisali u prethodnom članku https://blog.firmoteka.hr/post/korona-i-najnovije-mjere-vlade kreće se i s Mikro zajmovima za ruralni razvoj ( za male gospodarstvenike u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru) Zajam se može realizirati u iznosu od 1.000 do 25.000 eura, a sredstva se osiguravaju iz Programa ruralnog razvoja. Rok otplate je do tri godine uz kamatnu stopu od 0,5 posto i poček do 12 mjeseci.

I što reći nego da Vlada stvarno vlada ovih dana, pratite nas I dalje I provjerite kako koja firma posluje na www.firmoteka.hr