Mjere Vlade za pomoć gospodarstvu nastavljaju se do kraja godine

Danas 7.9.2020. očekujemo detalje odluka o nastavku mjera pomoći gospodarstvu zbog korone. Prema najavi Andreja Plenkovića, nastaviti će se sufinancirati skraćeno radno vrijeme od maksimalno 2.000 kn po radniku uz pripadajuće doprinose a isto tako za sve mikropoduzetnike koji imaju pad prometa veći od 50% (sve djelatnosti) produžuju se mjere koje također iznose 2.000 kn po radniku do 31.12.2020.

Za djelatnosti prijevoz putnika, ugostiteljstvo, turoperatore i poduzetnike vezane uz rekreaciju, kulturne, poslovne i sportske događaje, ukoliko su imali pad prometa veći od 60 posto, do kraja godine nastavlja se s potporom od 4.000 kn po radniku i otpis pripadajućih doprinosa.

Isto će vrijediti i za poduzetnike i djelatnosti ukoliko dođe do njihovog zatvaranja odlukama lokalnih ili nacionalnog stožera.

Najavljeno je i da će se nastaviti s tzv. „Covid“ kreditima za likvidnost poduzetnika.

Pratite nas i ne zaboravite da na www.firmoteka.hr uvijek možete provjeriti kako neka firma posluje. Isto tako ponosni smo jer nismo ni mi spavali, osmislili smo aplikaciju FirMax koja također pomaže poduzetnicima. O svemu više možete pročitati u članku na slijedećem linku: FirMax