Ideje za posao - Kućni ljubimci

Vlasnici kućnih ljubimaca uvijek su spremni potrošiti novce na svoje ljubimce. Ako volite životinje i imate želju raditi sa životinjama po čitave dane, predlažemo vam sljedeće poslovne ideje:

  1. ČUVANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Kada su vlasnici odsutni, želja im je da njihov ljubimac bude dobro zbrinut i u sigurnim rukama. Vlasnici moraju imati povjerenje u vas, sakupite što više iskustva i to s raznim vrstama kućnih ljubimaca. Vašu uslugu čuvanja možete nuditi oglašavanjem u trgovinama za kućne ljubimce ili u veterinarskim stanicama. S vremenom kada vam posao krene, možete zaposliti i druge za uslugu čuvanja kućnih ljubimaca.

  1. OBUKA PASA

Većina vlasnika želi dresirati svog psa, žele da psi razumiju i slušaju upućene im komande i da se lijepo ponašaju. Ako volite pse i znate kako im uspješno izdati komande, organizirajte treninge obuke pasa u vašem susjedstvu. Steknite certifikat da ste školovani trener pasa, vaše usluge možete oglašavati u dućanima za kućne ljubimce, u skloništima i domovima za životinje, školama za dresuru pasa i sl. Grupni tečajevi će vam donijeti veću zaradu s obzirom na potrošeno vrijeme, međutim, nisu svi psi spremni za grupnu dresuru, neki psi će zahtijevati individualnu obuku.

  1. ŠETANJE PASA

Nažalost nemaju svi mogućnost šetati svog psa onoliko koliko je psu potrebno. Ponudite takvim vlasnicima uslugu šetanja pasa. Bitno je da imate iskustva sa šetnjama pasa. S vremenom možete šetati više psa istovremeno i tako zaraditi više novaca odjednom. Što više iskustva imate, to više možete naplatiti svoju uslugu. Svejedno pazite da je cijena koju naplaćujete realna i u nekim tržišnim okvirima.

  1. SMJEŠTAJ ZA KUĆNE LJUBIMCE

Kada odlaze na neko putovanje ili su iz bilo kojeg drugog razloga češće odsutni, vlasnici moraju pronaći smještaj za svoje kućne ljubimce. Vi im možete ponuditi takav smještaj. Obavezno vodite brigu o tome da svaka vrsta kućnog ljubimca ima drugačije potrebe.Za izgradnju smještaja potrebna vam je novčana investicija, ali jednom kada izgradite smještaj životinje tamo mogu boraviti tijekom cijele godine i investicija bi se trebala brzo isplatiti. S vremenom u svoju ponudu možete uključiti i luksuzne hotele za pse s individualnim „boxovima“ za svakog ljubimca. Osim samog smještaja, hranjenja i šetnji možete  ponuditi i dodatne aktivnosti za ljubimce koji se žele igrati s drugim ljubimcima ili recimo šetnje u obližnju šumu i kupanje u obližnjem jezeru pod nadzorom, puštanje glazbe unutar boxova i slično.

  1. VRTIĆ ZA PSE

Vrtić za pse je mjesto gdje svog ljubimca možete ostaviti prije, a pokupiti nakon posla. Bitno je da imate dovoljno velik prostor za smještaj ljubimaca koje će vam vlasnici ostaviti na čuvanje. Ovaj posao obavljate u doba uobičajenog radnog vremena i možete čuvati više od jednog kućnog ljubimca istovremeno. Najbolji vrtići imaju parkove za igranje kućnih ljubimaca, plitke bazene u kojima se ljubimci mogu igrati i wi-fi nadzor dostupan vlasnicima. Kako bi proširili svoju uslugu ponudite čuvanje raznih vrsta kućnih ljubimaca a ne samo psa.

  1. SALON ZA NJEGU I ULJEPŠAVANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca nemaju vremena ili jednostavno ne znaju kako šišati i njegovati svoje ljubimce. Zato ovaj posao cvjeta. Za početak ponudite svoje usluge u susjedstvu, možda možete pokrenuti i mobilni salon za šišanje i uljepšavanje ljubimaca, to često bude prikladnije i za vlasnike i za ljubimce. Kako bi došli do što većeg broja klijenata potrebno je da se oglašavate.  Usavršavajte svoje vještine i pokušajte ponuditi što veći broj usluga vlasnicima i ljubimcima: skraćivanje noktiju, skidanje zubnog kamenca i slično.

  1. PEKARA ZA KUĆNE LJUBIMCE

Pekare za kućne ljubimce novi su trend. U njima se nude ručno izrađeni pseći kolačići, domaći keksi u manjim i većim pakiranjima, svježe poslastice. Ako se odlučite za ovaj posao prvo se obavezno posavjetujte sa stručnjacima za prehranu ljubimaca i prilagodite prehranu životinjama. Potrudite se da sve što nudite bude zdravo i ukusno za kućne ljubimce i vlasnici vas neće zaobilaziti. Kontaktirajte hotele koji prihvaćaju kućne ljubimce i ponudite im mala poklon pakiranja slastica koja će dočekati svakog četveronožnog gosta kada dođe u hotelsku sobu.

  1. IZRADA IGRAČAKA ZA KUĆNE LJUBIMCE

Kućni ljubimci mogu vrlo brzo rastrgati i uništiti igračku tako da im vlasnici stalno kupuju nove igračke. Zašto ne izrađivati i prodavati igračke za kućne ljubimce? Osmislite i izradite što više različitih igračaka i testirajte koje su najbolje na vlastitom kućnom ljubimcu. Kada otkrijete koje igračke su najbolje, krenite s izradom i prodajom putem vlastite web stranice ili putem prodavaonice za kućne ljubimce. Stalno osmišljavajte nove igračke za razne vrste kućnih ljubimaca.

  1. USLUGA PRIJEVOZA KUĆNIH LJUBIMACA

Prijevoz može biti dosta stresan nekim ljubimcima, neke životinje loše reagiraju na vožnju pa stalno skaču, grebu, sline, vrše nuždu u vozilu, vlasnik takve životinje može doživjeti razne neugodnosti. Ponudite uslugu prijevoza kućnih ljubimaca u posebno prilagođenim vozilima koja zadovoljavaju higijenske i sigurnosne uvjete. Pobrinite se da ljubimac bezbrižno i sigurno stigne na željeno odredište. U Hrvatskoj za sada imamo samo nekoliko tvrtki s posebnim dozvolama za prijevoz kućnih ljubimaca.

  1. KAFIĆ S MAČKAMA

Riječ je o kafiću u kojemu možete popiti kavu ili čaj ili neki drugi omiljeni napitak i usput maziti mace koje tamo žive i igrati se s njima. Savršeno mjesto za sve koji vole mačke. U Zagrebu je tako otvoren kafić pun spašenih maca. Ako se odlučite za ovu poslovnu ideju, pazite da je prostor i ambijent prilagodite i mačkama i posjetiteljima.