Ideje za posao - Fotografiranje

Znate sve vještine i trikove kako napraviti savršenu fotografiju? Znate odabrati pravi kadar, pronaći savršeno osvjetljenje, prilagoditi se vremenskim uvjetima a isto tako znate da kvaliteta fotografije ovisi o vašoj kreativnosti? Za sve vas koji ste odgovorili sa DA i ukoliko imate odgovarajuću opremu, slijedi 10 poslovnih ideja s čijom realizacijom možete odmah započeti:

  1. PRODAVANJE FOTOGRAFIJA ONLINE

U svijetu se svakog dana na internetu proda više milijuna digitalnih fotografija. Postoji impresivan broj online platformi gdje se fotografije kupuju i prodaju. Kupljene digitalne fotografije se nakon toga koriste za razne vizuale, oglase, za izradu postera, letaka, korica knjiga, newslettera…Stvorite si posao ili osigurajte dodatnu zaradu prodajući fotografije. Ulogirajte se na što više online platformi npr. https://www.istockphoto.com ili https://www.shutterstock.com ili https://www.canva.com ,većinu njih ne interesira činjenica da je vaša fotografija dostupna i na drugim platformama.  Vodite brigu o tome što kupci vaših fotografija žele, kakve fotografije su im potrebne, jedino tako možete uspjeti.Količina fotografija koje nudite je također presudna za poslovni uspjeh ove ideje. Što više to bolje.

  1. FOTOGRAFIRANJE VJENČANJA

Specijalizirajte se za fotografiranje vjenčanja ili možete čak osnovati vlastitu agenciju koja će iznajmljivati fotografe samo za tu specijalnu prigodu. Vlastita Web stranica sa najboljim fotografijama vjenčanja uvelike će pomoći. Također, na svojoj web stranici možete promovirati organizatore vjenčanja, mjesta koja organiziraju svadbe, trgovine koje prodaju vjenčanice i sl. Oglašavajte se na svim mjestima koja su usko povezana s vjenčanjima. Povežite se s mjestima gdje se organiziraju svadbe i postanite dio njihove ponude za svadbeno slavlje. Osim samog vjenčanja ponudite svoje usluge fotografiranja i za momačke večeri.

  1. TEČAJEVI FOTOGRAFIJE

Ako ste strastveni fotograf i želite svoju strast podijeliti s drugima, možete organizirati tečajeve fotografiranja. Tečaj možete organizirati u kućnom studiju, možete držati tečajeve iz klasičnog ali i digitalnog fotografiranja. Postanite partner s trgovinama digitalnih foto aparata i nudite besplatno dvosatno predavanje iz fotografiranja za sve kupce koji kupuju novi digitalni foto aparat u toj trgovini. S vremena na vrijeme bit će potrebno da oglašavate svoje usluge. Osmislite različite tečajeve kako bi privukli nove i stare klijente.

  1. FOTOGRAFIRANJE PORTRETA

Specijalizirajte se za savršene portretne fotografije, fotografirajte ljude i njihove obitelji. Možete raditi u vlastitom kućnom studiju ili možete dogovoriti s klijentima da ih fotografirate u njihovim domovima ili uredima. Povežite se s nekim tko se bavi digitalnim tiskom i zaradu možete povećati nudeći svojim klijentima fotografije otisnute na majice, kalendare, čestitke i slične proizvode. Promovirajte svoj posao putem online i tiskanih medija.

  1. FOTOGRAFIRANJE NEKRETNINA

Agenti i vlasnici nekretnina moraju oglašavati nekretnine s fotografijama ali nisu svi talentirani za fotografiranje iz pravog ugla, ne znaju svi kako pravilno osvijetlili prostor i slične taktike kako bi nekretnina na fotografiji izgledala čim bolje. Tu vi nastupate. Promovirajte svoju uslugu fotografiranja agencijama za nekretnine i na svim onim platformama gdje se prodaju i iznajmljuju nekretnine, pomognite vlasnicima da čim prije i bolje prodaju nekretninu. Impresionirajte agencije za nekretnine svojim fotografijama tako da vas svaki put angažiraju kada bude potrebe za novim fotografijama. Mogli bi postati jako zaposleni ako takvu suradnju uspješno ostvarite s većim brojem agencija.

  1. USLUGE DIGITALNOG TISKA

Ako posjedujete dobro računalo i dobar visoko kvalitetni digitalni printer za printanje do 279 x 432 mm, ovu uslugu možete obavljati i kod kuće. Kontaktirajte vlasnike manjih poduzeća, škole, klubove, udruge i razne organizacije i saznajte da li ima zainteresiranih za usluge fotografiranja uz jeftiniju uslugu digitalnog tiska. Vašu ponudu uvijek možete proširiti nudeći tisak brošura, rasporeda događanja, pozivnica, svjedodžbi kao i fotografija.

  1. FOTOGRAFIRANJE IZ ZRAKA

Često se traži fotografiranje iz zraka, isto tako sve više pojedinaca želi što više originalnijih i interesantnijih fotografija sa svojih zabava i raznih događanja. Za fotografiranje iz zraka možete koristiti balon, dronove, aluminijske teleskope duge nekoliko metara. Pazite na odabir, odaberite i investirajte u ono što vama najbolje odgovara za fotografiranje iz zraka.Svoje usluge ponudite korporacijama koje se bave građevinarstvom ili poljoprivrednoj industriji, nudite svima za koga mislite da bi mogli biti zainteresirani za snimke iz zraka.

  1. MINI FOTO SESIJE

Ponudite mini foto sesije za razna događanja i obiteljska okupljanja. To će klijente koštati manje a svejedno će imati vrhunsku profesionalnu fotografiju novorođenog djeteta, na primjer. 30 minuta za mini foto sesiju je sasvim dovoljno, a na taj način je i cijena prihvatljivija vašim klijentima. Isto tako to znači da vi stignete imati nekoliko takvih mini foto sesija u jednom danu. Uporno se oglašavajte i promovirajte svoje usluge. Ako vaš klijent bude zadovoljan, angažirat će vas više puta a ne samo jednom. Učinite sve da svima bude zabavno i da se dobro osjećaju prilikom fotografiranja.

  1. FOTOGRAFIRANJE KUĆNIH LJUBIMACA

Vlasnici kućnih ljubimaca žele imati profesionalne fotografije na kojima su oni sa svojim ljubimcima. Fotografirati možete u dućanima za kućne ljubimce ili budite mobilni i fotografirajte na raznim lokacijama. Ako uspijete učiniti da fotografiranje bude zabavno i za vlasnike i za ljubimce, vaši klijenti će vam se vraćati u želji za novim fotografijama. Ponudite klijentima čitav niz proizvoda poput kalendara, čestitki, šalica i sličnih proizvoda na koje se mogu otisnuti vaše fotografije klijenata i njihovih kućnih ljubimaca.

  1. FOTOGRAFIJE ZA OSOBNE DOKUMENTE

Fotografiranja za osobne dokumente: osobne iskaznice, biometrijske fotografije, putovnice, vozačke dozvole, oružne listove…Fotografije za dokumente su svima ponekad potrebne, često su i hitno potrebne pa je za ovaj poslovni poduhvat  bitan dobar odabir lokacije. Pronađite dobru, prometnu lokaciju, čim bliže ustanovi koja izdaje dokumente za čije izdavanje je potrebna osobna fotografija.