Firmoteka, poslovna jeka

Odbio si dobar posao jer ništa nisi znao o toj firmi? Prihvatio si raditi u lošoj firmi jer nisi znao kako posluju? Nisi znao ispravno reći kakvu plaću očekuješ jer nisi znao koliko su prosječne plaće u toj firmi? Ili prihodi? Dižeš se s grčem u želucu a ne znaš u kojoj je firmi bolje? Ukratko, Jeste li se ikad zapitali kako posluje neka određena firma? Kakvi su joj prihodi, ili dobit ili prosječna plaća? A niste znali kako to otkriti?

Upravo zato otvoren je web servis FIRMOTEKA koji razumljivo i na jednom mjestu pruža informaciju koliko neka firma ili udruga ili institucija ima prihoda, rashoda, kolika je prosječna plaća… Baza sadrži 160.000 firmi, 35.000 udruga, 1.500 državnih institucija.

Osnova prikaza su godišnji financijski izvještaji poslovnih subjekata koje su tvrtke prijavile nadležnim javnim tijelima, poput porezne uprave. Podaci su prikupljeni i pregledno sortirani kako bi svatko tko ima potrebu saznao ove podatke i tako se spasio od loših odluka. Cijena je samo 9kn/firmi, vrlo jednostavno i korisno.